Flan podle Nigelly

|
Tak nejprve něco málo o kuchařce od Nigelly Lawson: Vaříme express. půjčil mi jí táta, a když jsem se do ní zahleděla docela jsem se zděsila. Ve většině jídel jsou"polotovary", což mě jako zarytého snobského gurmeta apseudokuchaře dost vyděsilo. "jak si to jen může dovolit!"
A může.

Protože člověk opravdu občas nemá na vaření tolik času kolik by chtěl, a velkou část populace (rozuměj muže) šopagetami aglio olio neuctíš.
Abych si to na express vaření rychle nezvykla. Je totiž velice chutné a express.

Z receptů jsem zkoušela zatím gratinované brambory a tento flan. Je tak dobrý že jsem zvažovala zda ještě někdy budu dělat"nárčné"creme brulle.
ty černé tečky je vanilkový kaviár ;-)

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Děkuji moc za tenhle komentář, protože o koupi téhle kuchařky jsem uvažovala a taky mně vždycky odradilo ono vaření z pytlíků a plechovek. Ale nadevše miluju rychlé a jednoduché vaření (viz můj blog :-), takže se do toho asi dám a pořídím si ji... Ještě jednou díky a těším se na další recepty...

Martina řekl(a)...

Nigella je úžasná, ještě na MD jsem ji ve volných chvílích sledovala na TV Paprika (doufám?) a je prostě bezkonkurenční :) a hlavně krásná ženská :)

Mici Mathonka řekl(a)...

tuhle kucharku zboznuji, moji favoriti jsou coko pena a svatecni popcorn, a jeste tolik receptu, ktere se chystam ozkouset!

Okomentovat