Muffins Košíčky

|


















Jednoduché"košíčky". Si zajisté české hospodyňky si řeknou při pohledu na složení těsta. Taková"hrnkovka". Nic extra. Ale jako spousta věcí kolem pečení i zde se musí dodržovat pravidla a předpisy.
Tři nejdůležitější:
dělit suroviny-sypké/suché/mokré
nejprve spolu smícháme sypké+suché (mouka atp.)
a v druhé míse mokré (mléko, rozpuštěné máslo atp.)
poté je smícháme dohromady

důležité (a další pravidlo)
nepřemíchat
žádné rozmíchám těsto aby tam nebyly hrudky. Ty hrudky tam být musí, tvoří bublinatou a vláčnou strukturu košíčků. Takže necháme tam ostrůvky (1cm) sypké směsi.

dáme papírové nebo silikonové košíčky do formy na muffiny
je to tak nejlepší a dosáhnete nejhezčích výsledků. Hlavně vypusťte z hlavy rady typu-dát těsto jen do poloviny košíčků. BLBOSt! Správný muffin naplňte až po okraj aby vypadal jako houbička, ještě lépe když z něj uděláte pořádný kýč pomocí polev, barevných cukrových tvarů či krémů.

0 komentářů:

Okomentovat