Porod

|
Druhý porod měl jednu chybu-už jsem věděla do čeho jdu a nechtělo se mi. tím spíš že jsem nespěchala tak se Filip narodil dříve ( v 38týdnu+4dny).

Narodil se v neděli. Ráno ve 2:40 mě vzbudily opravdu lehké bolesti, tak jsem pomalu čekala do 6, uklidila, zavolala-nechala odvézt Vildu k babičce. Potom jsem to začala "rozcházet" aby se vše dobře připravilo a neuseli jsme trčet dlouho v nemocnici než se to rozběhne. Takže v 7,40 už byly kontrakce docela síla.
V 8 jsme byli na příjmu, tam 20min.monitor (natáčení ozvů+kontrakcí-ty byly celkem slabé-max.90). Pak nekonečná prohlídka u doktora-takový starší pán co vyloženě brejlil do ultrazvuku a musel si zavolat mladšího kolegu ("prosimtě zesvětli mi to a zvětši nic tam nevidím atp.")-to jsem měla během té doby u něj asi 4 kontrakce-uf.
Pak tedy chytře konstatoval že už můžu jako jít rodit. Přípravu (klystýr a jiné sexy věci) jsme klasicky s asistentkou nestihly (ale nevadilo to). Zato se mi snažila během kontrakcí napichovat žíly (aby mi po porodu dali infuzi glukózy)-takže mi ve dvou doslova vrtala-nic nenavrtala, celkem mám tedy 4 modřiny z jejího super snažení.
Ještěže rodit jí šlo líp než píchat :-D
Pak už praskla voda, kontrakce zesílily, přišel Kamil, a už to jelo, myslím že během 4 kontrakcí byl Filip venku-kdybych si u těch 3 zařvala tak jako u té poslední mohl být venku dříve :-D
Ještě mi asistentka tvrdila že je to macek...no jo 3770g
Čas narození tedy 9,15
Já byla v úplné euforii, protože druhý porod byl rychlejší, kontrakce nebyly tak silné a nemohla jsem věřit že už to mám celé za sebou, a bez zranění.
Fakt bomba.
Po porodu jsem i méně motal než u prvního a vůbec...

3 komentářů:

Martina řekl(a)...

Frajerka! Závidím takovou rychlovku, když si vzpomenu na ten svůj... Brrr
Ještě jednou veliká gratulace a ať Ti chlapi dělají jen samou radost! ;)

PetraLovelyHair řekl(a)...

Moc moc gratuluju a tiše závidím,jak jsi to zvládla, já zrovna nedávno polemizovala se svýma kamarádkama na toto téma a kdo má dítě, prohlásil,že je to katastrofa a že do druhého nejde :D, takže mě docela vyděsily....jsem tedy ráda, že to bude určitě individuální záležitost a že se to snad dá přežít :).....takže vám oběma hodně zdraví a vše nej!

P.S. s těma šatama, jak jsi se ptala, já je asi sehnat nedokážu :(, měli poslední a sehnala jsem je v Českých Budějovicích, maximálně jsem přemýšlela o prodeji těch mých, protože manželovi se fakt nelíbí,tak jsem trošku na vážkách....:)

Anonymní řekl(a)...

gratuluji a přeji pevné zdraví :) azeretka

Okomentovat